Afbeeldingen worden geladen...

Reflexzone therapie

Wat is reflexzone therapie?
Reflexzone therapie is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast. Reflexzone gaat uit van het principe dat onder andere op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam.
Blokkades in het lichaam (storingen in de energie doorstroming) kunnen door deze zones te behandelen opgeheven worden, zodat het lichaam weer in balans kan komen. Door deze behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexzone therapie is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze van de cliënt. Reflexzone therapie werkt ontspannend wat de cliënt tot gelegenheid geeft om een anders naar zichzelf en naar zijn klachten te kijken.

Werkwijze
Het eerste consult bestaat uit een kennismakingsgesprek om een duidelijk beeld te verkrijgen van de medische historie en achtergrond van de klacht(en), en het bekijken en het verkennen van de voeten. Door het aftasten van de voeten worden er plekjes opgespoord die soms gevoelig en/of pijnlijk ervaren kunnen worden. Deze plekjes worden door mij in kaart gebracht. Wanneer de voeten niet of tijdelijk niet behandelbaar zijn kunnen de handen en/of oren behandeld worden.